Elérhető: Raktáron
Dabur Shilajit vegán kapszula 60 db
Cikkszám: 2
5,715Ft.

Darab

Természetes ásványokat és vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula az erős immunrendszerért és a csontok egészségéért

 

Általános immunerősítő, roboráló, időskori vitalitást fokozó készítmény. A Shilajit a Himalája 2500-5000 méter magas szikláinak különleges gyógyanyaga, amely növényi eredetű szerves (oligoszaccharidok, gyanták, aminosavak, fitoszterinek, növényi savak, benzoátok, enzimek, vitaminok) és szervetlen összetevőknek (kálium, kalcium, vas, foszfor, magnézium, jód) komplex keveréke, ami erősíti az immunrendszert. A Shilajit erős antioxidáns.

Az Indiai Gyógyszerkönyv ( Indian Materia Medica, II. kötet 23. o.) kiemeli, hogy a Shilajit – a benne lévő kalciumnak és egyéb összetevőknek köszönhetően- hatékonyan részt vesz a csontok egészségének megőrzésében és a csontosodási folyamat elősegítésében.

A Shilajit Magyarországon 1991 óta van forgalomban mint gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, 2009-től pedig étrend-kiegészítő készítmény.

Hazai próbák során megállapítást nyert, hogy osteoporosisos esetekben a fájdalom 50%-kal csökkent, densitrometriás vizsgálatok során pedig az athrophia csökkenése volt megfigyelhető a Shilajit alkalmazása során.

 

Összetétel:

Szerves vegyületek: oligoszacharidok, gyanták, aminosavak, fitoszterinek, növényi savak, benzoátok, enzimek, vitaminok

 

Szervetlen anyagok: kálium, kalcium, vas, foszfor, magnézium, jód.

Hatóanyagok:


Vesekő vagy annak gyanúja esetén szedése nem ajánlott!

Adagolás:
 Napi 2x1 kapszula étkezés után tejjel, gyümölcslével vagy vízzel bevenni. Háromhavi szedés után lehet egy hónapos szünetet tartani, de folyamatosan is szedhető a készítmény, illetve orvos utasítása szerint. 

 

Kiszerelés: 60 db

 

A Shilajittal végzett hazai klinikai próbák osteoporosis (csontritkulás) esetén:

"36 betegen fél év alatt próbáltuk ki a fenti készítményt osteoporosisos esetekben. Az osteoporosis mintegy 30%-ban változó kor utáni, 70%-ban inaktivizációs eredetű volt. A betegek állapotát szubjektív skálával (fájdalom), ill. densitometriával (csontosodás állapota) vizsgáltuk. A fájdalom az esetek több mint a felében 50%-kal csökkent, a mozgásképesség és közérzet jelentősen javult. A közérzet javulása minden esetben megjelent. A densitometriás vizsgálattal az athrophia csökkenése volt észlelhető. Összességében a szer azonos hatáserősségű a kontrollként alkalmazott injekcióval." Dr. N. L. és Dr. Sz.I., Pécs 1996. 05.07.

Felhasználói vélemények a Shilajit kapszuláról:

 

„2012. februárban epekő és epehólyag műtéten estem át. A folyamat már 2011. őszén elkezdődött, így a szigorú diétámnak köszönhetően is 20 kg-ot lefogytam. A fogyás eléggé megviselte a szervezetemet, de hála a Shilajit és a Spirulina Plus étrend-kiegészítő kapszuláknak, egy hónap elteltével hamar erőre kaptam. Jobb lett az étvágyam, napról-napra javult a közérzetem. Reggelente frissebben ébredek. Teljesen elmúlt a testi gyengeségem, fittebbnek és jobb kedvűnek érzem magam.

Mindezt a fenti két kapszula szedésének tudom be. Köszönet érte!” (B.G., Budapest, 2012. 05. 04.)

„Tavaly ősszel agyvérzéssel vitt a mentő kórházba. Nagyon gyenge és elesett voltam. Hazaérésem után tovább romlottam, mert teljesen étvágytalan lettem. Egyszerűen nem bírtam enni, így jól le is fogytam. Feleségemnek jutott eszébe, hogy próbáljuk meg ismét azt az indiai Shilajit kúrát, ami az előző évben is egy influenzás betegség után sokat segített rajtam. Egy 100 db-os dobozzal napi 3x1 kapszulával kezdtem a kúrát. Már a második hét végén kezdtem erősödni. Fokozatosan jött vissza az étvágyam, pl. már du. 4-5. között uzsonnát is kértem. Most nagyon jó a közérzetem, megerősödtem, újból a régi vagyok. Ismerőseim és a családom szerint is nagyon jól nézek ki, nem látszik rajtam, hogy 85 éves vagyok. A Shilajit szedését mindenkinek őszintén ajánlom, mert hatásos és nekem ismét nagyon bevált.” (H. J., Budapest, 2012. 01. 20.)


További információ: http://ayurveda.hu/2016/03/31/immunrendszerunk-erositese-a-teli-influenzas-idoszakban/


                                 http://ayurveda.hu/2018/01/19/shilajit-himalaja-kulonleges-gyogyanyaga/

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!