A szintetikus E-vitamin, különösen a dl-alfa-tokoferol, tárolása során a vegyület oxidációra való érzékenysége miatt mind a takarmánygyárakban, mind az állattartó telepeken a stabilitással összefüggő problémák merülnek fel. A szintetikus E-vitamin oxigénnek, fénynek és hőnek való kitettsége felgyorsíthatja a szintetikus E-vitamin lebomlását, ami idővel a hatékonyságának csökkenéséhez vezet.
Az organikus, növényi alapú E-vitamin nagyobb stabilitással rendelkezik a szintetikus formákhoz képest, melynek oka, hogy a természetes E-vitamin a tokoferolok és tokotrienolok keverékét tartalmazza, antioxidánsokkal és más növényi kísérő vegyületekkel együtt, amelyek segíthetnek az oxidáció elleni védelemben és a stabilitás fokozásában.
Az AYUVIT-E egy standardizált növényi eredetű E-vitamin készítmény, amely magas biológiai hozzáférhetőségű és stabil természetes E-vitamint és más összetevőket tartalmaz. Az Ayuvet-E segíthet megelőzni az oxidatív sejt- és szövetkárosodást, az izomdisztrófiát, és a baromfi exudatív diathesis (ödémabetegség) kialakulását. Segíthet csökkenteni az elhullást és növelni a hasított test súlyát, optimalizálva a termelékenységet, a növekedést és a takarmányhasznosulást brojlercsirkék és tojótyúkok esetében egyaránt.
HASZNÁLATI ELŐNYÖK:
- Az AYUVIT-E gazdag forrása a biológiailag jól hasznosuló növényi eredetű E-vitaminnak.
- Növényi összetevői (Moringa oleifera) természetes módon gazdagok ásványi anyagokban, mint például kalcium, kálium, cink, magnézium, vas és réz.
- Az Ayuvet-E egyéb növényi eredetű vitaminokat is tartalmaz, mint A-vitamin, béta-karotin, B-vitamin, folsav, piridoxin és nikotinsav, valamint C- és D-vitamin.
- Egyik összetevője, a Rosa canina jó C-vitamin-, E-vitamin- és karotinoidforrás, valamint antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
- A Phyllanthus emblica gyógynövény aktív összetevői antioxidánsként védik a sejteket a szabad gyökök okozta károsodástól.
- Az AYUVIT-E-ben hozzáadott szójalecitin emulgeálószerként működik, mely segít növelni az E-vitamin biológiai hozzáférhetőségét.
- A lenmag nemcsak természetes forrása az E-vitaminnak, hanem többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz, amelyek szintén hozzájárulnak az E-vitamin biológiai hozzáférhetőségének növeléséhez.
- Antioxidánsként betöltött szerepe mellett az E-vitamin bizonyítottan segít fenntartani a szövetek szerkezeti integritását, támogatja az idegrendszer fejlődését, segíti a reprodukciós folyamatokat és az immunműködést.
- Segít megelőzni az E-vitamin hiányt, és annak a baromfiféléknél jelentkező megnyilvánulásait, úgy mint: encephalomalacia, izomdystrophia és exudatív diathesis (ödémabetegség).
- Segít csökkenteni az elhullást és növelni a hasított test tömegét.
- Segít javítani a tenyészmadarak szaporodási teljesítményét.
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
CÉLÁLLATFAJOK: baromfi.
AKTÍV ÖSSZETEVŐK: Phyllanthus emblica, Moringa oleifera, Rosa canina, Linum usitatissimum, Soy Lechitine.
BELTARTALMI ÉRTÉKEK:
Nyersfehérje: 15.0 - 30.0 %w/w
Nyersrost: 5.0 - 15.0 %w/w
Nyersolajok és -zsírok: 5.0 - 15.0 %w/w
Nedvességtartalom: 3.0 - 8.0%w/w
Nyershamu: 10.0 - 25.0 %w/w
Lizin: Az Ayuvit E premix összetevői nem tartalmaznak kimutatható mennyiségű lizint, és a gyártási folyamat során sem kerül hozzáadásra.
Metionin: Az Ayuvit E premix összetevői nem tartalmaznak kimutatható mennyiségű metionint, és a gyártási folyamat során sem kerül hozzáadásra.
Kalcium: 3.0 - 8.0 %w/w
Nátrium: 0.05 - 0.50 %w/w
Foszfor: 350.0 - 2500.0 ppm
ALKALMAZÁS:
1 kg Ayuvit-E 1 kg szintetikus E-vitamint helyettesít.
KISZERELÉS: 1 kg.
FIGYELMEZTETÉSEK:
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Kizárólag állategészségügyi vagy állatápolási célra alkalmas!
A készítmény kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, a környezetet nem szennyezi, a környezetbe kerülve 100%-ban lebomlik. A készítmény fel nem használt maradékának, valamint a kiürült csomagolóanyagoknak a megsemmisítése különleges környezetvédelmi előírást nem igényel, azokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.
Ellenjavallata, nem kívánatos mellékhatása nem ismert. Alkalmazásánál élelmezés-egészségügyi várakozási idő nem szükséges. Kizárólag természetes alapanyagokból készül, ökológiai gazdálkodásban is alkalmazható.
TÁROLÁS: Szobahőmérsékleten (15-21 °c között), száraz, fénytől védett helyen tartandó.
NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: HU 20 5 00009