x 
0 Ft

KOSÁR

Üres KosárTESTSÚLYTÖBBLET ÉS A CUKORBETEGSÉG LEHETSÉGES ÖSSZEFÜGGÉSE AZ AYURVEDA SZEMSZÖGÉBŐL

TESTSÚLYTÖBBLET ÉS A CUKORBETEGSÉG LEHETSÉGES ÖSSZEFÜGGÉSE AZ AYURVEDA SZEMSZÖGÉBŐL
| Garuda

Az alábbi leirat Csizmadia Ágnes (Dr. Ayu. Tud.) rövid videos előadásából készült, a video megtekinthető a Garuda Ayurveda youtube csatornán:

Testsúlytöbblet és cukorbetegség lehetséges összefüggései (terjedelem: 7p 39mp)

 

Mostani rövid kis videonk témája a túlsúly, a fogyás ayurvedikus szemléletű megfogalmazásban, illetve az ehhez kapcsolódó esetleges anyagcsere-betegségek, mint például a cukorbetegség, valamint a cukorbetegség és a testsúlytöbblet közötti összefüggés vagy esetleg a kezelésében hasonló jellegű terápiák.

 

Először is azt szeretném leszögezni, hogy ayurvedikusan a „fogyókúra” kifejezést nem használjuk.

A kúrák ugyanis mindenképpen részlegesek, nagyon rövid ideig tartanak és a kúra után úgymond visszaáll minden az előző állapotba.

 

Az Ayurveda úgy gondolkodik, hogy testsúlyfelhalmozódásnál mindenképp egy hosszabb intervallumra kell visszanézni, egy hosszabb valamilyen eltolódást kell megvizsgálni a szervezetben, hogy ugyan mi történt, ugyan miért történt ez a fajta felhalmozódás és ebben a nyomozásban a vizsgálat tárgya alá kell vonni különböző életmódbeli kérdéseket.

 

Ilyenek például a táplálkozás, a mozgás, az alvás, minimum ennek a három dolognak a felbillenése, amihez természetesen hozzákapcsolódhatnak a lelki mentális eltolódások a stressz és különböző fel nem dolgozott traumák. Mindenképpen komplexitásban kell gondolkodnunk – ez a lényeg.

Ha csak kúrában gondolkodunk, a kúra után mindenki visszahelyezkedik a saját életvitelébe, semmi nem változott, semmin nem változtatott és a túlsúly ugyanúgy visszajön, ahogy azt nagy nehezen le tudtuk csökkenteni.

 

A cukorbetegség és a túlsúly között a metabolikus folyamatok állnak.

Általában a cukorbetegség nem jár külön, mindenképpen hozzákapcsolódhatnak különböző népbetegségek közül társbetegségek, ilyen például a magas vérnyomás vagy a kóros elhízás. Most maradjunk ennél a háromnál.

 

Az Ayurveda úgy gondolkodik, hogy koncepcionálnunk kell az elkövetkező életmódbeli változásokat.

 

Az életmódbeli változásokat pedig ott kezdjük, hogy megvizsgáljuk, milyen stressz ér bennünket, milyen stresszfaktort tudunk egy picit csökkenteni, illetve mik azok a bennünket ért feldolgozatlan traumatikus élmények, amivel szembe kell néznünk.

 

Ezeknek az élményeknek a feldolgozásához nagy mértékben segítenek bennünket a marmák. A marmák titkos pontok, melyekben tárolódnak olyan érzelmi blokkok, melyeknek a felszabadításával egy hosszan tartó gyógyulási folyamatot tudunk indítani.

 

Ehhez kapcsolódóan át kell beszélnünk a születési alkatot, át kell beszélnünk a táplálkozást.

A táplálkozást mindenképp a fogyás érdekében szeretnénk beállítani. Ekkor 90%-ban kapha-csökkentő étrendet kell alkalmazzunk. A kapha-csökkentő étrend a föld és víz minőségeket próbálja eltávolítani a testből, helyette inkább fokozza a tüzet és megpróbálja egy picit az éterikus, illetve levegő típusú minőségek irányába vinni a táplálékokat.

Ezek mindenképpen a könnyen feldolgozható növényi tápanyagok lesznek, illetve ha a kedves beteg húsevő, akkor a húsok közül is nagyon minimálisan a könnyű, jól emészthető húsok irányába kell hogy beállítsuk a táplálkozást.

 

Nagyon sok gyógynövényt használhatunk erre a célra.

 

Ha a cukorszintet szeretnénk harmonizálni, akkor van egy nagyon érdekes gyógynövény-összeállításunk, amit őrleményként alkalmazunk, a Diabet Guard nevezetű készítmény, egy granulátum.

Egyrészt stoppolja a cukrot, stoppolja a vércukorszintet, másrészt pedig megpróbálja az édes íz iránti igényt csökkenteni. Az édes íz visszavonása ebben a táplálékösszeállításban nagyon fontos nekünk, hiszen az édes íz az, ami legjobban emeli a vércukorszintet.

Ezen kívül ennek az őrleménynek van egy erőteljes anyagcsere-fokozó hatása, segít eltávolítani, intenzitálni az anyagcseretermékeket, tehát egy picit szaporább székletet produkál, ami segíti a föld és a víz minőségek eltávolítását a szervezetből.

 

Ha megvizsgáljuk emellé az alvás/ébrenléti ciklust, akkor általában a cukorbetegeknél vagy a magas súllyal rendelkezőknél gyakori, hogy vagy túl későn fekszenek le vagy pedig nem kielégítő az alvás. Ez teljes mértékben felborít egy úgynevezett cirkadián ritmust, ami nélkül egyébként visszaállítani hosszú távon egy normális emésztést képtelenség, hiszen nem termelődik általa megfelelő szerotonin, nem termelődik megfelelő dopamin, ami a nap folyamán be tudná állítani a hormonrendszert.

 

A táplálkozás, a mozgás, a megfelelő alvás/ébrenléti ciklus nagyon nagy mértékben hozzájárul egy megfelelő testsúlynak az eléréséhez.

 

Nincsenek csodaszerek.

Ha fogyni szeretnénk, akkor koncepcionáltan kell gondolkodnunk.

A mozgás beiktatása a mindennapokba pedig azért lesz nagyon fontos, mert a pulzuszszámot, ami egy elhízott betegnél viszonylag alacsony, magyarán nem tartja a szervezetet az égető, zsírégető funkció tartományában, ezt egy picikét megemelve a test vérkeringése megpezsdül és az anyagcseretermékek is jobban vissza tudnak a vénás keringéssel, illetve a nyirokkeringéssel transzport úton kerülni, azaz az eltávolítás útját és annak az intervallumát, időszakát meg tudjuk vele segíteni.

 

A fogyás, mint olyan nem szakaszos, hanem életmódváltást igényel, azaz táplálkozásbeállítást igényel, alvás/ébrenléti ciklus beállítást igényel és hosszan tartóan ha ezt a szervezet megszokja, akkor új életmóddá tud válni.

 

Az Ayurveda inkább életmódtanácsadást folytat mintsem hogy egy fogyókúrát írna elő az emberek számára.

Köszönöm a figyelmet!

 

Csizmadia Ágnes (Dr. Ayu. Tud.) Ayurveda szakértő, természetgyógyász-tanár

https://garuda.hu/tanacsadas/114-csizmadia-agnes

 

 

A videoban említett Diabet Guard granulátum a Garuda Ayurveda webáruházban itt érhető el:

https://garuda.hu/shop/garuda-ayurveda-diabet-guard-granulatum

 

Vagy csomagban:

https://garuda.hu/shop/vercukor-stop-csomag-diabet-guard-2c-ezi-slim

https://garuda.hu/shop/garuda-ayurveda-dia-csomag-diabet-guard-2c-dia-tea

 

 

Népszerű termékek

BIO ATKA csomag hozamfokozóval (Dermanyguard, Superliv, Stresroak itatófolyadék)

BIO ATKA csomag hozamfokozóval (Dermanyguard, Superliv, Stresroak itatófolyadék)

19 100 Ft
Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women, Zest Men, Vita Jam )

Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women, Zest Men, Vita Jam )

13 190 Ft
DABUR Vita Jam 500g + még egy ajándékba

DABUR Vita Jam 500g + még egy ajándékba

5 340 Ft
DERMANYGUARD vitaminnal csomag (Dermanyguard és Ayucee itatófolyadék)

DERMANYGUARD vitaminnal csomag (Dermanyguard és Ayucee itatófolyadék)

9 900 Ft
Dia csomag (Diabet Guard, Dia tea)

Dia csomag (Diabet Guard, Dia tea)

5 820 Ft
Egészséges, dús haj csomag (Spirulina, Wild Cactus Sampon)

Egészséges, dús haj csomag (Spirulina, Wild Cactus Sampon)

5 625 Ft
Erő és biztonság csomag (G.A. Shilajit, Neem szappan, Neem fogkrém)

Erő és biztonság csomag (G.A. Shilajit, Neem szappan, Neem fogkrém)

7 820 Ft
Immunerősítő csomag (Ashwagandha, Vita Jam)

Immunerősítő csomag (Ashwagandha, Vita Jam)

9 765 Ft
ÍZÜLETEK VÉDELME CSOMAG

ÍZÜLETEK VÉDELME CSOMAG

10 590 Ft

Newsletter

Maradjunk kapcsolatban
Ha szeretnél rendszeresen hírt kapni újdonságainkról, aktuális akciókról, iratkozz fel a Garuda Ayurveda Hírlevélre.
Garuda Ayurveda

Garuda Trade Kft.

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Információk

  • Állásajánlatok
    Jelenleg nincs állásajánlatunk, de ha egészségtudatos és érdeklődik a tevékenységünk iránt, akkor kérjük küldje el önéletrajzát, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot megüresedett pozíció esetén.
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
© Garuda Trade Kft.
Site by Meraki.

Garuda | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.