x 
0 Ft

KOSÁR

Üres Kosár

Antibiotikumos méhtabletta sikeres kiváltása jelentős költségmegtakarítással (1. rész)

| Garuda

Interjú Kapusi Csabával, a ZM-NAGISZ Kft. szerepi középér major ügyvezető igazgatójával az uraksha méhtabletta sikeres alkalmazásáról:

Helyszín: ZM-NAGISZ Kft. szarvasmarha telep, Szerep, Középér Major
Időpont: 2020. január-június (6 hónap)
Fajta: 100% Holstein-fríz
Ellések száma: 320 db
Uraksha méhtabletta alkalmazása: 2-2 méhtabletta alkalmazása mindkét méhszarvba, összesen állatonként 1 levél (4 db méhtabletta).

 

Mi a tapasztalata a 14-féle gyógynövénytartalmú Uraksha méhtabletta gyógyhatású készítmény alkalmazásával kapcsolatosan?

Csak a problémás állatoknak adom az Uraksha méhtablettát, amivel már teljes mértékben kiváltottam a korábban használt antibiotikumos méhtablettát. Az a hosszútávú tapasztalatom, hogy nem volt azóta méhgyulladásos esetem, normálisan leválik a méhburok már másnap, nem szükséges cibálni. A készítmény erős összehúzó hatással is rendelkezik. Minden állatnál sikeresen alkalmaztam, ezáltal nem volt selejt állatom. Az involúció után a megszokott gyakorlat szerint lehet termékenyíteni.

Már többéves gyakorlatom, hogy az Exapar méhregeneráló itatófolyadékot is alkalmazom magzatburok visszatartás esetére és méhgyulladás megelőzésére minden állatnál ellés előtt 50 ml-t és utána 50 ml-t itatva drencsben. Ezáltal eleve nagyon lecsökkent azon magzatburkosok száma (4,5%), akiknél gyógyszeres kezelést kellett alkalmaznom, jelenleg pedig az Uraksha méhtablettát. A magzatburok visszatartásos eseteknél még további 1-3 napig alkalmazom az Exapart is (100 ml/nap) a teljes gyógyulásig.

Korábban milyen hatóanyagú antibiotikumot alkalmazott?

Korábban Tetracyclinum chloratum hatóanyagú antibiotikumot használtam. Az antibiotikumot 3 napig kellett adagolni, ami után 10 nap ehető szövet és 5 nap tej várakozási idővel kell számolni. Elsők között próbáltam ki, amikor a piacra került az Uraksha méhtabletta természetes összetevőkkel, várakozási idő nélkül.

Előnyben részesíti-e a természetes összetevőkkel rendelkező termékeket az antibiotikummal szemben?

Igen, több szempontból is előnyt jelent. A legfontosabb a telep számára, hogy nem kell a tej várakozási idővel számolni, ami által jelentős költségmegtakarítást érünk el, hamarabb kijöhet a termelő állományba az állat.

Valamint az EU antibiotikum csökkentő direktívái miatt is úgy gondolom, hogy az Uraksha egy hiánypótló megoldás a piacon. Nem alakul ki antibiotikum rezisztencia, nem használjuk túl az antibiotikumot. Környezettudatosabb, a fenntartható fejlődés és élelmiszerbiztonsági szempontból is egy jó megoldás. Családunk, környezetünk sajnos számos betegségtől érintett, egyre jobban megnézzük, hogy mit és hol eszünk. Úgy gondolom, hogy mindannyiunk felelőssége, hogy keressünk és alkalmazzunk humánus megoldásokat és próbáljuk levetkőzni, ahol lehetséges a gyógyszerközpontú gyakorlatunkat.

Van-e bármilyen rossz tapasztalata az Uraksha-val kapcsolatosan?

Nincs semmilyen rossz tapasztalatom.

Ki tudná számolni, hogy mekkora a megtakarítása a telepnek az Uraksha alkalmazásának köszönhetően?

Napi kiesés: 40 kg/állat/nap
Átlagosan 8 napi kiesett tej/állat
Összes kiesett tej: 320 kg/állat/ 8 nap
Költségmegtakarítás/állat: 320 kg x 105 Ft/kg tej (2020. júniusi adat)= 33,600 Ft
Valamint az Uraksha méhtabletta ára közel hasonló, vagy inkább jobb ár fekvésű is, mint az antibiotikumé.

Nagyon szépen köszönjük és további sikeres termelést és jó egészséget kívánunk!

Népszerű termékek

Ayurveda és Postagalamb könyv

3 190 Ft

BIO ATKA csomag ajándék tojáshéj erősítővel

15 890 Ft

Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women, Zest Men, Vita Jam )

10 710 Ft

Dia csomag (Diabet Guard, Dia tea)

6 120 Ft

Egészséges, dús haj csomag (Spirulina, Wild Cactus Sampon)

4 635 Ft

Erő és biztonság csomag (G.A. Shilajit, Neem szappan, Neem fogkrém)

7 170 Ft

Immunerősítő csomag (Ashwagandha, Vita Jam)

7 390 Ft

Karcsú sziluett csomag (Guggul, Ezi Slim)

7 830 Ft

Légutak védelme csomag (Tulsi, Eukaliptusz balzsam)

4 590 Ft

Newsletter

Maradjunk kapcsolatban

Garuda Trade Kft.

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Információk

  • Állásajánlatok
    Jelenleg nincs állásajánlatunk, de ha egészségtudatos és érdeklődik a tevékenységünk iránt, akkor kérjük küldje el önéletrajzát, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot megüresedett pozíció esetén.
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
© Garuda Trade Kft.
Site by Meraki.

Garuda | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.