x 
0 Ft

KOSÁR

Üres KosárTámogatás Indiából, az Ayurvéda hazájából, az AYUSH Minisztériumából

Támogatás Indiából, az Ayurvéda hazájából, az AYUSH Minisztériumából
| Garuda

Kedves Olvasó!

A Magyar Ayurvéda Gyógyászati Alapítvány több, mint 30 éve dolgozik az Ayurvéda prevenciós módszertanának elterjesztésében Magyarországon.  Jómagam, aki e cikket most írom, közel 20  éve foglalkozom az Ayurvédával. Tanítjuk, segítjük az embereket a naturális egészségmegőrzésre fókuszálni, prevencióban gondolkodni, tiszta növényi hatóanyagokkal gyógyulni.
Azt kell, hogy mondjam, hogy e tudomány egy örök életen keresztül tanulható.  Mi is ezt tesszük. A folyamatos tanulás hívei vagyunk.
Megható számunkra az Indiai Állam figyelme , mely kiterjed a Világra!
Segítő szándékuk, mellyel a nyugati orvoslást alkalmazó népeknek India ősi tudásából preventív segítséget küld.
E-mailben kaptunk egy egyszerű összefoglalót, és a kérés az volt, hogy továbbítsuk, hogy minél több emberhez eljuthasson a segítség. E praktikákkal erősíteni lehet szervezetünket, hogy jó védőbástyánk legyen és az esetlegesen behatoló vírust könnyebben, gyorsabban legyőzhessük!

Tudjuk, hogy a nyugati orvoslás betegségeket kezel, míg az ősi alternatív gyógyító és öngyógyítást tanító rendszerek főképp prevencióban gondolkoznak.  Természetesen vannak alternatívái a már kialakult betegségek kezelésére is, melyek átfogók, több életmódbeli változtatást is igénylő gyógymódok, azonban a megelőzés, a szervezet felkészítése, immunrendszer erősítése, a lelki egészség megtartása mindenek előtt a prioritás

Mit is jelent az AYUSH szó?  -  az AYUSH egy mozaik szó. 

A – ayurveda
Y - yoga
U - unani
S – siddha
H – homeopathia

Az AYUSH Minisztériuma India ősi gyógyászati ágait összefogva, megőrizve a tradicionális tudást, felügyeli, irányítja koordinálja a szakma csoportok együttes munkáit, segíti további fejlődésüket, és feladatául tekinti az ősi tudás terjesztését a Világban.

Szeretném  ajánlásukat továbbítani, egyszerű nyelvezettel, bárki számára hasznosíthatóan:

Az Ayurveda, mivel az élet tudománya, a természet ajándékait terjeszti az egészséges és boldog élet fenntartásához.  Az Ayurveda kiterjedt tudásbázisa -   a megelőzésre a táplálkozásra - „Dinacharya” -   a napi rutinok alkalmazására  - „Ritucharya” -   szezonális praktikákat alkalmaz az egészséges élet fenntartása érdekében. -   gyógynövények, növényi táplálkozás gyógyító hatásait tanítja. -   Az öntudatosság egyszerűségét tanítja, és a harmónia megteremtését, testi-lelki-szellemi szinteken, amelyet mindenki elérhet.Az immunerősítés és annak fenntartása az Ayurveda egész területén hangsúlyt kap a „klasszikus szentírások” alapján.

Speciális, e problémakörhöz illesztett Immunitás fokozása ezekben az időkben. I.           Általános intézkedések -  Igyon meleg vizet egész nap!  II.         Yoga ásanák, Pranayama( légzőgyakorlatok ) - napi gyakorlása- és legalább 30 perces meditáció ((#YOGA atHome #StayHome #Maradj       biztonságban) III.       Fűszerek alkalmazása -   mint például Haldi (kurkuma), -   Jeera (kömény), -   Dhaniya (koriander) -   és főzéshez Lahsun (fokhagyma) ajánlott.-   Dalchini(Fahéj),-   Kalimirch (fekete bors), -   Shunthi (száraz gyömbér) -   Munakka(Mazsola) - naponta egyszer vagy kétszer. -   Adjon hozzá jaggery-t (természetes cukor) és / vagy friss      citromlét ízlés szerint.... ha szükséges.-   Aranytej - Fél teáskanál Haldi (kurkuma) por 150 ml forró tejben -      naponta egyszer vagy kétszer. IV.       Ayurvédikus immunitást elősegítő ayurvédikus termékek -   reggel Chyavanprash 1 teáskanálnyit -   igyon gyógynövényi főzetet (Kadha),amelyet Tulsiból (bazsalikomból) készítenek -   Tulsi – kapszula 2x1  V.         Egyszerű ajurvédikus eljárások -   az orrjáratok védelme - vigyünk fel szezám olajat vagy kókuszdió olajat vagy Ghee-t mindkét orrnyílásba (Pratimarsh Nasya) reggel és este.-   vegyen be egy evőkanál szezám olajat vagy kókuszdióolajat a szájába.             2-3 percig tartsa bent, mozgassa, rágja, majd köpje ki és meleg vízzel öblítse le                 naponta egyszer vagy kétszer. VI.       Száraz köhögés / torokfájás alatt -   gőz-inhaláció friss Pudina (menta) levelekkel vagy Ajwain-kel (köménymag) naponta egyszer. ( gőzölés után lakásban kell maradni minimum 1 órát,de jobb este végezni, utána lefeküdni ) -   mézzel kevert lavang (szegfűszeg) por.  2-3db őrölt szegfűszeg bevehető           naponta több alkalommal köhögés vagy torokirritáció esetén. Ezek az intézkedések általában kezelik a normál száraz köhögést és a torokfájást. Azonban,akkor érdemes orvoshoz fordulni, ha ezek a tünetek továbbra is fennállnak! A fenti ajánlásokat mindenki tudja alkalmazni, egyénileg tudja beilleszteni a mindennapjaiba, ahogy ideje engedi, azonban együttesen alkalmazva a praktikák erősebb hatást tudnak eredményezni. 2 Ezeket az intézkedéseket a kiemelkedő gyógyítók (Vaidyas), javasolják 1. Padma Shri Vaidya P R Krishnakumar, Coimbatore2. Padma Bhushan Vaidya Devendra Triguna, Delhi3. Vaidya P M Varier, Kottakkal4. Vaidya Jayant Devpujari, Nagpur5. Vaidya Vinay Velankar, Thane6. Vaidya B S Prasad, Belgaum7. Padma Shri Vaidya Gurdeep Singh, Jamnagar8. Acharya Balkrishna ji, Haridwar9. Vaidya M. S Baghel, Jaipur10.Vaidya R B Dwivedi, Hardoi, UP11.Vaidya K N Dwivedi, Varanasi 12.Vaidya Rakesh Sharma, Chandigarh13.Vaidya Abichal Chattopadhyay, Kolkata14. Vaidya Tanuja Nesari, Delhi15.Vaidya Sanjeev Sharma, Jaipur16.Vaidya Anup Thakar, Jamnagar 

(Jogi nyilatkozat: A fenti tanács megelőző jellegű,nem állítja, hogy kezeli a COVID 19-et)

Csizmadia Ágnes ( Ayu.phil.tud. szakértő)

Népszerű termékek

BIO ATKA csomag hozamfokozóval (Dermanyguard, Superliv, Stresroak itatófolyadék)

BIO ATKA csomag hozamfokozóval (Dermanyguard, Superliv, Stresroak itatófolyadék)

19 100 Ft
Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women, Zest Men, Vita Jam )

Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women, Zest Men, Vita Jam )

13 190 Ft
DABUR Vita Jam 500g + még egy ajándékba

DABUR Vita Jam 500g + még egy ajándékba

5 340 Ft
DERMANYGUARD vitaminnal csomag (Dermanyguard és Ayucee itatófolyadék)

DERMANYGUARD vitaminnal csomag (Dermanyguard és Ayucee itatófolyadék)

9 900 Ft
Dia csomag (Diabet Guard, Dia tea)

Dia csomag (Diabet Guard, Dia tea)

5 820 Ft
Egészséges, dús haj csomag (Spirulina, Wild Cactus Sampon)

Egészséges, dús haj csomag (Spirulina, Wild Cactus Sampon)

5 625 Ft
Erő és biztonság csomag (G.A. Shilajit, Neem szappan, Neem fogkrém)

Erő és biztonság csomag (G.A. Shilajit, Neem szappan, Neem fogkrém)

7 820 Ft
Immunerősítő csomag (Ashwagandha, Vita Jam)

Immunerősítő csomag (Ashwagandha, Vita Jam)

9 765 Ft
ÍZÜLETEK VÉDELME CSOMAG

ÍZÜLETEK VÉDELME CSOMAG

10 590 Ft

Newsletter

Maradjunk kapcsolatban
Ha szeretnél rendszeresen hírt kapni újdonságainkról, aktuális akciókról, iratkozz fel a Garuda Ayurveda Hírlevélre.
Garuda Ayurveda

Garuda Trade Kft.

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Információk

  • Állásajánlatok
    Jelenleg nincs állásajánlatunk, de ha egészségtudatos és érdeklődik a tevékenységünk iránt, akkor kérjük küldje el önéletrajzát, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot megüresedett pozíció esetén.
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
© Garuda Trade Kft.
Site by Meraki.

Garuda | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.