x 
0 Ft

KOSÁR

Üres Kosár

Lovak külső sérüléseinek kezelése tudományos gyógynövényes készítménnyel 2.

Lovak külső sérüléseinek kezelése tudományos gyógynövényes készítménnyel 2.
| Garuda

Lovak külső sérüléseinek kezelése tudományos gyógynövényes készítménnyel

Helyszín: Kaposvár

Ló tulajdonos neve: Horváthné Bernadett

Ló neve: Vinioor Dame (ügető, Kanca)

Eset időpontja: 2018.május-augusztus

Alkalmazott készítmény: CHARMIL gél

A Charmil Plus egy háromféle gyógynövény olaját tartalmazó, széles hatásspektrumú sebgyógyító, hámosító hatású, rendkívül hatékony gél formátumú készítmény, az Ayurveda gyógyászatban sebgyógyító, baktérium- és gombaölő, rovarriasztó tulajdonságairól ismert Azadirachta indica (neem, margosa), Pongamia glabra és Cedrus deodara gyógynövényekkel.

 

Alkalmazása javasolt

  • A legkülönfélébb eredetű (szúrt, vágott, horzsolt, harapott, tépett, égetett, forrázott, műtéti stb.) sebeknek, valamint ekcémás, gennyedző bőr kiegészítő kezelésére. Viszketést, irritációt csökkentő, hámosító hatású.
  • Gyors és tiszta sebgyógyulást eredményez. Állatorvosi tapasztalatok szerint különösen nagy hatékonysággal alkalmazható a meleg és nedves nyári hónapok alatt, amikor a megfelelő környezeti feltételek elősegítik a mikrobák elszaporodását, a legyek jelenléte pedig a sebek lárvával történő fertőződését.
  • A különleges gél formátum biztosítja az időjárásnak ellenálló konzisztenciát, a kiváló behatoló erőt, a könnyű felvihetőséget és eloszlathatóságot.

 

Alkalmazás: Kizárólag külső használatra. Naponta 1 alkalommal (vagy az állatorvos utasítása alapján) vigye fel a kellő mennyiségű gélt közvetlenül a gondosan megtisztított sebfelületre. A kezelést folytassa a seb teljes gyógyulásáig.
 Kiszerelés: 25 g, 50 g, 1 kg, 100 ml

 

 

Eset leírás: Vinioor Dame, kanca a szomszédos karámba helyezett újonnan elhelyezett lóval összerúgva, lába beleakadt a villanypásztor zsinórba. A villanypásztor zsinór csúnyán szétvágta a lábát. A villanypásztor mély, nyílt sebet ejtett a kanca bal hátsó lábán.

Vinioor Dame, kis kanca lábát 2 hétig hagyta kötözni, kezelni, azonban később már nem engedte, így nehézkessé vált a seb kezelése, továbbá a vadhús képződés esélye is megnövekedett. Ennek érdekében a sebet ezüstnitráttal kellett volna kezelni, de ez nem bizonyult megfelelő megoldásnak, mivel az ezüstnitrát csak a sarjszövettel érintkezhet a sebszéllel nem. A kanca nem működött közre ehhez a precíz kezelési formához, így más megoldás után nézett a lelkiismeretes gazda. Egy lovas ismerőse ajánlotta a gazdának a Charmil-t melyet el is kezdett alkalmazni.

Minden nap kente a sarjszövetet, illetve a sebszéleket. Kötésre nem volt szükség a Charmil gél használata mellett, mivel a gél egy réteget képzett a seb felületen, minek köszönhetően a rovarok nem tudtak érintkezni a nyílt sebbel, illetve a gél intenzív illata véget a rovarok elkerülték a sebet.

Augusztus 14-re zárult a seb. Vadhús nem alakult ki. Vagyis elmondható, hogy 2,5 hónap elteltével a seb összeforrt, hámosodott, regenerálódott.

 

Népszerű termékek

Ayurveda és Postagalamb könyv

3 190 Ft

BIO ATKA csomag ajándék tojáshéj erősítővel

15 890 Ft

Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women, Zest Men, Vita Jam )

10 710 Ft

Dia csomag (Diabet Guard, Dia tea)

6 120 Ft

Egészséges, dús haj csomag (Spirulina, Wild Cactus Sampon)

4 635 Ft

Erő és biztonság csomag (G.A. Shilajit, Neem szappan, Neem fogkrém)

7 170 Ft

Immunerősítő csomag (Ashwagandha, Vita Jam)

7 390 Ft

Karcsú sziluett csomag (Guggul, Ezi Slim)

7 830 Ft

Légutak védelme csomag (Tulsi, Eukaliptusz balzsam)

4 590 Ft

Newsletter

Maradjunk kapcsolatban

Garuda Trade Kft.

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Információk

  • Állásajánlatok
    Jelenleg nincs állásajánlatunk, de ha egészségtudatos és érdeklődik a tevékenységünk iránt, akkor kérjük küldje el önéletrajzát, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot megüresedett pozíció esetén.
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
© Garuda Trade Kft.
Site by Meraki.

Garuda | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.