x 
0 Ft

KOSÁR

Üres KosárEgészség, prevenció, egyensúly Ayurvédával

Egészség, prevenció, egyensúly Ayurvédával
| Garuda

Az ayurvéda több, mint 5000 éves gyógyászati rendszer, a világon az eddigi tudásunk szerint az első komplett paradigma, mely az emberiséget az egészséges életre tanítja, testi-lelki-szellemi tanításokkal szolgál a fejlődni vágyó egyén számára, és ugyanakkor tökéletes módszertana van a betegségek gyógyításában, a felépítő terápiákban. Módszertanára orvosok szakosodtak.

Tehát egy és ugyanazon rendszer képes preventív segítségeket nyújtani, gyógyítani és a lábadozás során a felépítő terápiákat is alkalmazni. Hívhatjuk gyógyító rendszernek és öngyógyító rendszernek egyaránt.

Az ayurvéda módszertana individuális - személyre szabott. Sohasem a betegségre fókuszál, hanem mindig a betegre, az egyénre. Figyelembe véve annak genetikus  alkatát, problémájának lelki  és szociális hátterét.

Az ayurvéda szerint az ember genetikus alkata a fogantatás pillanatában eldől. Ilyen alkat a vata, pitta, kapha illetve ezek keveredéseivel még kevert alkatokról is beszélhetünk. Az alkat meghatározás, mint alapelv, domináns része a gyógyításnak, öngyógyításnak, mivel alkatonként más-más betegség csoportra  van fogékonyságunk. Mivel az egyének különböznek alkatilag, ennek megfelelően, az ételek  feldolgozása során sem egyformán képesek egyes táplálékokat jól emészteni. Az emésztetlen táplálék során Ama keletkezik (ártó toxin) mely betegségek melegágya. Az ayurvéda az Amát ősi ellenségnek tekinti. Kiküszöbölésére konkrét alkat specifikus étrendet ajánl. A meglévő súlyosan felszaporodott Amától pedig tisztító eljárásokkal szabadítja fel a szervezetet (pancha karma eljárások).

Egy jól összeállított étrend orvosság. Válogatás nélküli élelmiszerek  tartós  fogyasztása, nehezen, vagy egyáltalán nem emészthető ételek fogyasztása először emésztő rendszeri  problémákat, majd betegségeket generál.

Ha igyekszünk emésztő kapacitásunknak megfelelően táplálkozni mennyiségben és minőségben is, a táplálék életerővel, energiával szolgál. Ellenkező esetben épp ellenkezőleg. Fáradtak, enerváltak, majd betegek lehetünk.

A kiegyensúlyozott, genetikus alkathoz szabott étrend mellett az ayurvéda számtalan gyógy-és fűszernövény növény fogyasztását preferálja. Ezen növények életerővel látják el a testet. A  Fény közvetítőinek tartják. Speciálisan összeválogatott készítményei  erővel  látják el az emésztő tüzet – Agnit – mely segíti a maradéktalan emésztést. Aromás fűszernövényei fertőtlenítő, emésztés javító hatásúak. Az eredmény: vitalitás, életerő, egészség!

Megemlíteném még, hogy a testmozgás része a megelőzésnek és a kezeléseknek, valamint az öngyógyításnak isLegmegfelelőbb mozgásforma a jóga. A jóga valójában lényegesen több,  mint mozgás. A Jóga szellemi út, mely gyakorlása során teljes harmóniába kerülhetünk önmagunkkal, környezetünkkel, a világgal.

 

Csizmadia Ágnes

Természetgyógyász tanácsadás Ayurvédikus szemlélettel

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., www.aryan.hu

 

Népszerű termékek

BIO ATKA csomag hozamfokozóval (Dermanyguard, Superliv, Stresroak itatófolyadék)

BIO ATKA csomag hozamfokozóval (Dermanyguard, Superliv, Stresroak itatófolyadék)

19 100 Ft
Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women, Zest Men, Vita Jam )

Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women, Zest Men, Vita Jam )

13 190 Ft
DABUR Vita Jam 500g + még egy ajándékba

DABUR Vita Jam 500g + még egy ajándékba

5 340 Ft
DERMANYGUARD vitaminnal csomag (Dermanyguard és Ayucee itatófolyadék)

DERMANYGUARD vitaminnal csomag (Dermanyguard és Ayucee itatófolyadék)

9 900 Ft
Dia csomag (Diabet Guard, Dia tea)

Dia csomag (Diabet Guard, Dia tea)

5 820 Ft
Egészséges, dús haj csomag (Spirulina, Wild Cactus Sampon)

Egészséges, dús haj csomag (Spirulina, Wild Cactus Sampon)

5 625 Ft
Erő és biztonság csomag (G.A. Shilajit, Neem szappan, Neem fogkrém)

Erő és biztonság csomag (G.A. Shilajit, Neem szappan, Neem fogkrém)

7 820 Ft
Immunerősítő csomag (Ashwagandha, Vita Jam)

Immunerősítő csomag (Ashwagandha, Vita Jam)

9 765 Ft
ÍZÜLETEK VÉDELME CSOMAG

ÍZÜLETEK VÉDELME CSOMAG

10 590 Ft

Newsletter

Maradjunk kapcsolatban
Ha szeretnél rendszeresen hírt kapni újdonságainkról, aktuális akciókról, iratkozz fel a Garuda Ayurveda Hírlevélre.
Garuda Ayurveda

Garuda Trade Kft.

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Információk

  • Állásajánlatok
    Jelenleg nincs állásajánlatunk, de ha egészségtudatos és érdeklődik a tevékenységünk iránt, akkor kérjük küldje el önéletrajzát, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot megüresedett pozíció esetén.
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
© Garuda Trade Kft.
Site by Meraki.

Garuda | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.