x 
0 Ft

KOSÁR

Üres Kosár

Egészség, prevenció, egyensúly Ayurvédával

Egészség, prevenció, egyensúly Ayurvédával
| Garuda

Az ayurvéda több, mint 5000 éves gyógyászati rendszer, a világon az eddigi tudásunk szerint az első komplett paradigma, mely az emberiséget az egészséges életre tanítja, testi-lelki-szellemi tanításokkal szolgál a fejlődni vágyó egyén számára, és ugyanakkor tökéletes módszertana van a betegségek gyógyításában, a felépítő terápiákban. Módszertanára orvosok szakosodtak.

Tehát egy és ugyanazon rendszer képes preventív segítségeket nyújtani, gyógyítani és a lábadozás során a felépítő terápiákat is alkalmazni. Hívhatjuk gyógyító rendszernek és öngyógyító rendszernek egyaránt.

Az ayurvéda módszertana individuális - személyre szabott. Sohasem a betegségre fókuszál, hanem mindig a betegre, az egyénre. Figyelembe véve annak genetikus  alkatát, problémájának lelki  és szociális hátterét.

Az ayurvéda szerint az ember genetikus alkata a fogantatás pillanatában eldől. Ilyen alkat a vata, pitta, kapha illetve ezek keveredéseivel még kevert alkatokról is beszélhetünk. Az alkat meghatározás, mint alapelv, domináns része a gyógyításnak, öngyógyításnak, mivel alkatonként más-más betegség csoportra  van fogékonyságunk. Mivel az egyének különböznek alkatilag, ennek megfelelően, az ételek  feldolgozása során sem egyformán képesek egyes táplálékokat jól emészteni. Az emésztetlen táplálék során Ama keletkezik (ártó toxin) mely betegségek melegágya. Az ayurvéda az Amát ősi ellenségnek tekinti. Kiküszöbölésére konkrét alkat specifikus étrendet ajánl. A meglévő súlyosan felszaporodott Amától pedig tisztító eljárásokkal szabadítja fel a szervezetet (pancha karma eljárások).

Egy jól összeállított étrend orvosság. Válogatás nélküli élelmiszerek  tartós  fogyasztása, nehezen, vagy egyáltalán nem emészthető ételek fogyasztása először emésztő rendszeri  problémákat, majd betegségeket generál.

Ha igyekszünk emésztő kapacitásunknak megfelelően táplálkozni mennyiségben és minőségben is, a táplálék életerővel, energiával szolgál. Ellenkező esetben épp ellenkezőleg. Fáradtak, enerváltak, majd betegek lehetünk.

A kiegyensúlyozott, genetikus alkathoz szabott étrend mellett az ayurvéda számtalan gyógy-és fűszernövény növény fogyasztását preferálja. Ezen növények életerővel látják el a testet. A  Fény közvetítőinek tartják. Speciálisan összeválogatott készítményei  erővel  látják el az emésztő tüzet – Agnit – mely segíti a maradéktalan emésztést. Aromás fűszernövényei fertőtlenítő, emésztés javító hatásúak. Az eredmény: vitalitás, életerő, egészség!

Megemlíteném még, hogy a testmozgás része a megelőzésnek és a kezeléseknek, valamint az öngyógyításnak isLegmegfelelőbb mozgásforma a jóga. A jóga valójában lényegesen több,  mint mozgás. A Jóga szellemi út, mely gyakorlása során teljes harmóniába kerülhetünk önmagunkkal, környezetünkkel, a világgal.

 

Csizmadia Ágnes

Természetgyógyász tanácsadás Ayurvédikus szemlélettel

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., www.aryan.hu

 

Népszerű termékek

Ayurveda és Postagalamb könyv

3 190 Ft

BIO ATKA csomag ajándék tojáshéj erősítővel

15 890 Ft

Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women, Zest Men, Vita Jam )

10 710 Ft

Dia csomag (Diabet Guard, Dia tea)

6 120 Ft

Egészséges, dús haj csomag (Spirulina, Wild Cactus Sampon)

4 635 Ft

Erő és biztonság csomag (G.A. Shilajit, Neem szappan, Neem fogkrém)

7 170 Ft

Immunerősítő csomag (Ashwagandha, Vita Jam)

7 390 Ft

Karcsú sziluett csomag (Guggul, Ezi Slim)

7 830 Ft

Légutak védelme csomag (Tulsi, Eukaliptusz balzsam)

4 590 Ft

Newsletter

Maradjunk kapcsolatban

Garuda Trade Kft.

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Információk

  • Állásajánlatok
    Jelenleg nincs állásajánlatunk, de ha egészségtudatos és érdeklődik a tevékenységünk iránt, akkor kérjük küldje el önéletrajzát, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot megüresedett pozíció esetén.
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
© Garuda Trade Kft.
Site by Meraki.

Garuda | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.