x 
0 Ft

KOSÁR

Üres Kosár

Ashwagandha gyógynövény és Poszt-COVID

Ashwagandha gyógynövény és Poszt-COVID
| Garuda

Segíthet-e az Ashwagandha gyógynövény a COVID utóhatásaként jelentkező tünetek esetén?

Ezzel kapcsolatos kutatás kapcsán kezdett együttműködésbe a London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) és az All India Institute of Ayurveda (AIIA) (az indiai AYUSH Minisztérium alá tartozó autonóm szervezet).

Az indiai ayurvedikus gyógyászatban az ashwagandhát hagyományosan az energiaszint növelésére, a stressz csökkentésére, immunrendszer-erősítésre alkalmazzák. A legújabb vizsgálatok kimutatták hatékonyságát a szorongás, a fáradtságérzet redukálásában, az izomerő javításában krónikus betegségben szenvedő betegeknél. A gyógynövény  rendszeres használata javítja a memóriát és csökkentheti a koleszterinszintet.

Míg az ashwagandháról számos tanulmány készült előnyös hatásai megértésére, ez az első alkalom, hogy az AYUSH Minisztérium-(Ayurveda, Yoga, Naturopathy, Unani, Siddha, Sowa-Rigpa, Homeopátia) támogat egy külföldi intézményt annak vizsgálatában, hatékony-e a gyógynövény a Covid-19 betegeknél.

A Long Covid tünetei lehetnek többek között kognitív diszfunkció, rossz mentális egészség, extrém fáradtság és izomgyengeség. A tünetek az egyes Covid fertőzésen átesett betegeknél a fertőzést követő néhány hónapban jelenhetnek meg. Nincs még bizonyíték a hatékony kezelésre.

Csökkenthetők a tünetek természetes módszerekkel?

Bebizonyosodott, hogy az ashwagandha csökkenti más, a Long Covid -betegséghez hasonló állapotok tüneteit, ezért remélhetőleg hatékony módja lesz e betegség leküzdésének is.

  

Apró cserje stresszoldó, memóriajavító előnyökkel

Az ashwagandha Indiában és Észak -Afrikában őshonos növény, virága sárga. Lehet, hogy apró cserje, de nagy előnyökkel jár, az ayurvedikus gyógyászat gyakorta használt szere. A gyökereket és a leveleket általában szárítják és finom porrá őrlik.

A felsorolt előnyök nem csupán szájhagyomány útján, tapasztalat alapján ismertek, hanem tanulmány is alátámasztja őket. 

Kutatások

2008 -ban egy 98 ember bevonásával végzett klinikai vizsgálat során azt kutatták, hogy az ashwagandha 60 napon át történő szedése hogyan befolyásolta a krónikus stressz szintjét. Szakértők azt találták, hogy napi 125 vagy 250 mg kivonat bevétele „jelentősen csökkenti a stressz tapasztalati és biokémiai mutatóit”.

Egy 2018 -ban végzett vizsgálat szerint a férfiak egy csoportja 500 mg ashwagandha -t szedett naponta 12 héten keresztül, hogy lássa, változott -e az izomtömeg és az állóképesség a placebót kapott másik csoporthoz képest. A vizsgálat végén az ashwagandha -t fogyasztó férfiak átlagosan 13 kg-mal többet tudtak fekvenyomni, mint a placebo csoport.

Megvizsgálták az ashwagandha -t a térbeli memória készségek javításában játszott szerepe miatt is. 2012 -ben egy tanulmány kimutatta, hogy a kivonatnak adott patkányok jobban teljesítettek a memória tesztben. A szakértők szerint a növény fokozta az állat antioxidáns rendszerét, ami helyreállította az agyi receptorok sűrűségét és javította a memóriakészséget.

Egy másik 2008 -as tanulmány szerint az ashwagandha rendszeres fogyasztása 17 % -os koleszterinszint -csökkenéshez és 11 % -os trigliceridszint-csökkenéshez vezetett.

 

 

A Garuda Trade-nél az alábbi Ashwagandha készítmények érhetők el:

Garuda Ayurveda Ashwagandha vegán kapszula (250 mg/kapszula) (elérhető)
https://garuda.hu/shop/garuda-ayurveda-ashwagandha-vegan-kapszula

Dabur Ashwagandha vegán kapszula (350 mg/kapszula) (beszerzés alatt)
https://garuda.hu/shop/dabur-ashwagandha-vegan-kapszula

 

 

Forrás:

https://www.iglobalnews.com/iwellness/yoga-meditation/india-uk-tie-up-to-explore-indian-herb-ashwagandha-for-long-covid-relief

https://www.iglobalnews.com/iwellness/yoga-meditation/ashwagandha-a-small-shrub-with-stress-busting-memory-boosting-benefits

 

Népszerű termékek

Ayurveda és Postagalamb könyv

3 190 Ft

BIO ATKA csomag ajándék tojáshéj erősítővel

15 890 Ft

Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women, Zest Men, Vita Jam )

10 710 Ft

Dia csomag (Diabet Guard, Dia tea)

6 120 Ft

Egészséges, dús haj csomag (Spirulina, Wild Cactus Sampon)

4 635 Ft

Erő és biztonság csomag (G.A. Shilajit, Neem szappan, Neem fogkrém)

7 170 Ft

Immunerősítő csomag (Ashwagandha, Vita Jam)

7 390 Ft

Karcsú sziluett csomag (Guggul, Ezi Slim)

7 830 Ft

Légutak védelme csomag (Tulsi, Eukaliptusz balzsam)

4 590 Ft

Newsletter

Maradjunk kapcsolatban

Garuda Trade Kft.

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Információk

  • Állásajánlatok
    Jelenleg nincs állásajánlatunk, de ha egészségtudatos és érdeklődik a tevékenységünk iránt, akkor kérjük küldje el önéletrajzát, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot megüresedett pozíció esetén.
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
© Garuda Trade Kft.
Site by Meraki.

Garuda | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.