Lovak egészségének támogatása természetes, tudományos, gyógynövényes biotanúsítvánnyal rendelkező készítményekkel

Lovak egészségének támogatása természetes, tudományos, gyógynövényes biotanúsítvánnyal rendelkező készítményekkel
| Garuda

A leggyakrabban előforduló betegség a lovaknál a légzőszervi megbetegedések, hasmenéses esetek és az emésztési problémák. Ebben az írásban 3 olyan természetes, ANTIBIOTIKUMMENTES készítményt mutatunk be, melyek a gyógynövények, ásványi anyagok, illóolajok szinergikus hatásának köszönhetően támogatják a lovak szervezetét és megoldást nyújthatnak a kialakult betegségek kezelésében.

Légzőszervi betegségek lovaknál és kezelésük

Az egyik leggyakrabban előforduló betegség a lovaknál a légzőrendszert érintik. A kezdetleges pollenallergiától kezdve, a hörgősségen és a lovak gyulladásos légúti betegségen át, a kehességig mindenféle probléma előfordulhat.

A légzőszervi betegségek jelentkezésekor a kiváltó okok felderítését követően azok kiküszöbölése és elkerülésére kell törekednünk. Pormentességre például, kerülni kell a poros széna etetését. Ha nem vagyunk biztosak a széna pormentességében, ajánlott a széna vízbe áztatása, azért hogy evés közben a ló ne szívja be a porszemcséket. Ha van rá lehetőség érdemes a lovakat legelőn tartani, és akár rideg tartásba helyezni, hiszen gyakran a rosszul szellőző istállóban befulladhatnak és romolhat állapotuk. 

A kehesség kialakulásában örökletes tényezők is szerepelhetnek, azonban a kehesség a mesterséges tartásmód eredménye. Az istállóban, kis karámokban előforduló por, az ammónia, de legfőképpen a szalma és széna penészgombái és azok magas számú jelenléte váltja ki a betegséget. A légzés nehezített, a légúti nyálkahártyák megduzzadnak, a hörgőcskék görcsösen összehúzódnak és váladék termelődhet, jelentősen szűkítve ezzel a légutak keresztmetszetét.

A különféle légzőszervi problémák kezelésében nyújthat segítséget a PULMOFARM T gyógynövényes készítmény, mely antibakteriális hatásukról ismert gyógynövényeket és olajokat tartalmaz. A készítmény hörgőtágító, asztma, fájdalomcsillapító, antiallergiás, stresszoldó és légzőszervi tonizáló hatású gyógynövényi összetevői nyugtatják és helyreállítják a légzőszervek működését, elősegítve ezzel a gyors gyógyulást, felépülést.

JAVALLAT:

 • Nehezített légzés, asztma, allergiás tünetek jelentkezése esetében.
 • Légutakban letapadt váladék könnyebb feloldása és tisztulása érdekében.
 • Szénanátha, kehesség (COPD) kiegészítő kezelésére.
 • Irritált légúti nyálkahártya nyugtatására.

HATÁSMECHANIZMUS:

 • Hatóanyagai erősítik a sejtek védőmechanizmusát a kórokozók ellen.
 • A mentol, a timol, a kámfor és az eukaliptusz olaj antibakteriális jellegűek.
 • Az egyes gyógynövényi hatóanyagoknak köszönhetően az érintett állatok gyorsabban térhetnek vissza a normális táplálkozáshoz és aktivitáshoz, ezáltal elkerülve a termelési veszteségeket.

Terméktapasztalatok

Csöpke (2007, póni, hobbi)

Állapota: Allergiaszezonban, évről-évre kicsit súlyosabban jelentkeznek légzőszervi problémái. Porra és a virágporra nehéz légzés, köhögés szokott megjelenni. Tavasszal állapota az allergia szezon miatt romlik. Néha inhalálni is kellett.

Jelenleg: Napi 1 evőkanál Pulmofarm gyógynövényes premixet kap február elejétől. Egyelőre idén nem jött elő a köhögés, nehezített légzés. Állapota jónak mondható.

Bori (2005, magyar félvér)

Állapota: Allergiaszezonban nem intenzív légzőszervi probléma figyelhető meg. Rendszeresen mozgatva volt, amikor egyszer csak elkezdett köhögni. Nyugalmi állapotba is köhögött. 

Jelenleg: Február elejétől kapja a Pulmofarm premixet, abrakba keverve napi egyszer 1 evőkanállal. Mielőtt elkezdte kapni, kicsit köhögött. A kezelés hatására a köhögés mértéke csökkent és csak munka közben fordult elő. Jelen pillanatban állapota jónak mondható, légzése normális.

A termék részletes leírása az alábbi linken érhető el:

https://garuda.hu/allatgyogyaszat/haszonallatok/lo/pulmofarm-t-belsoleges-por

 

Hasmenés elleni védekezés és kezelés természetes módon lovaknál 

A lovaknál előforduló hasmenés számos okra vezethető vissza, adódhat takarmányváltásból, fertőzésekből, mérgezésből, tartási körülmények változásából is, ennek kiderítése és ellátása az állatorvos feladata elsődlegesen. Egy elhúzódó hasmenés kezelésében segítséget nyújthat a SALCOCHECK Pro por, természetes és tudományosan összeállított, bio tanúsítvánnyal is rendelkező gyógynövényes készítmény.

HATÁSMECHANIZMUS:

 • Elősegíti a hasmenés megállítását.
 • Hozzájárul az emésztőrendszer normális működésének helyreállításához.
 • Minimalizálja a víz- és tápanyagveszteséget.
 • Védőréteget képez az emésztőrendszer nyálkahártyáján.
 • Elektrolitokat és mukopoliszacharidokat tartalmaz a bél egészséges működéséhez.

Gyógynövényi összetételénél fogva antimikrobiális, féreghajtó, összehúzó, antioxidáns, antibakteriális, lázcsillapító, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású, immunmodulator, segít a túlsavasság ellen.

Az alábbi linken esetleírás található:

https://garuda.hu/blog/63-lovak-hasmenesenek-kezelese-tudomanyos-gyogynovenyes-keszitmennyel

A termék részletes leírása az alábbi linken érhető el:

https://garuda.hu/allatgyogyaszat/haszonallatok/lo/salcocheck-pro-premix-1kg

Ruchamax gyógynövényes készítmény alkalmazása lovaknál a megfelelő emésztés érdekében 

A gyakorta előforduló kólika és emésztési rendellenéségek megelőzésére, bendőműködés támogatására, a kiváló emésztés és tápanyag-hasznosulás, az ideális testsúly és kondíció megőrzésére nyújthat segítséget a RUCHAMAX por.

 • Természetes módon támogatja az emésztőrendszer egészséges működését, csökkenti az emésztési rendellenességek (mint a kólika) előfordulását.
 • Fokozza a gyomor-, bendőmozgást és az emésztőnedvek elválasztását, segíti az optimális mikroflóra kialakulását a gyomorban és a belekben.
 • Kólikára hajlamos lovak esetében különösen hasznos a termék rendszeres alkalmazása, mivel az emésztési funkciók optimalizálása csökkenti a kólika kialakulásának veszélyét.
 • Javítja a takarmányban lévő tápanyagok hasznosulását, ezzel elősegítve az ideális testsúly és erőnlét kialakulását.
 • Lábadozási időszakban, vagy kimerült állat esetén növeli az étvágyat, ezzel lerövidítve a felépülési időt.

HATÁSMECHANIZMUS:

 • Csökkenti az emésztési rendellenességek előfordulását, természetes módon támogatja az emésztőrendszer egészséges működését.
 • Fokozza a gyomor-, bendőmozgást, a nyál és más emésztőnedvek, enzimek elválasztását.
 • Hozzájárul a bendő ideális pH-jának helyreállításához, az emésztőrendszer hasznos mikroflórájának helyreállításához, ezáltal a teljes-értékű emésztéshez.
 • Elősegíti a cellulóz jobb emészthetőségét.
 • Jobb takarmány-értékesülést (FCR) biztosít.

Terméktapasztalatok:

Jázmin története:

Közel egy éves kölcsönadás után, a fenti kondícióval került vissza hozzám Jázmin a 19 éves Shagya-arab kancám. 2013-ban 12 éve vásároltam. Sosem volt kövér, inkább filigrán, szálas-inas, emellett jó étvágyú, határozott elképzelésű vérmes jól menő ló. Huszár barátom szóhasználatával Atomrakéta. Hobby célra, változó intenzitással lovagoltam hetente kettő-háromszor. Hosszabb -rövidebb távokat, voltak 50-70 km-es napi túraink is.

Időnként, az elején ritkábban(évente2*) majd sűrűbben, vissza-visszatérő hasmenéses tünetek jelentek meg, ez hátsó lábain és farkán jól látható nyomot hagyott, ennek köszönhetően testsúlyából folyamatosan vesztett egészen 2020-ig. Egy időre sikerült visszafordítani a folyamatot. Ez 2021 elejéig tartott, amikor is többször is hetekig tartó hasmenés és vérvizsgálatok után kezdtem el a Ruchamax etetését. Rögtön az első nap meglepő tapasztalással lettem gazdagabb, a szokásos abrak/lótáp mennyiséget 1 perccel hamarabb fogyasztotta el, másnap további egy perccel kevesebb időre volt szüksége.

Köszönhetően az illatának már messziről érezte, hogy megérkezett a vacsora, sőt társai is hamar rákaptak az ízére, így csak külön tudtam etetni, mert a többi ló kiszorította.

A következő tapasztalás a második héten, a 10. napon ért, amikor az utolsó másfél évre jellemző bágyadt, mindenbe beletörődő, a ménes hierarchiában utolsó enervált „kisöreg” odavágott a takarmányát dézsmálni kívánó többi lónak. Innentől kezdve kezdte visszanyerni a régen megismert határozott, saját elképzeléssel rendelkező energikus viselkedését. Azóta a lovaglások alkalmával is duzzad az erőtől és ismét lovast igényel utas helyett.

A termék részletes leírása az alábbi linken érhető el:

https://garuda.hu/allatgyogyaszat/haszonallatok/lo/ruchamax-por

 

Kérdés esetén, vagy egyedi promóciós ajánlatokért kérjük, hogy keressenek elérhetőségeink valamelyikén! 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jázni Rucha után

Népszerű termékek

BIO ATKA csomag hozamfokozóval (Dermanyguard, Superliv, Stresroak itatófolyadék)

BIO ATKA csomag hozamfokozóval (Dermanyguard, Superliv, Stresroak itatófolyadék)

21 900 Ft
Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women-Zest Men-Vita Jam)

Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women-Zest Men-Vita Jam)

14 775 Ft
DERMANYGUARD vitaminnal csomag (Dermanyguard és Ayucee itatófolyadék)

DERMANYGUARD vitaminnal csomag (Dermanyguard és Ayucee itatófolyadék)

12 900 Ft
Dia csomag (Diabet Guard-Dia tea)

Dia csomag (Diabet Guard-Dia tea)

6 360 Ft
Egészséges, dús haj csomag (Spirulina Plus-Wild Cactus sampon)

Egészséges, dús haj csomag (Spirulina Plus-Wild Cactus sampon)

6 375 Ft
Immunerősítő csomag (Ashwagandha-Vita Jam)

Immunerősítő csomag (Ashwagandha-Vita Jam)

10 950 Ft
Ízületek védelme csomag (Kurkumin Extra-Arth Plus-Izomlazító olaj)

Ízületek védelme csomag (Kurkumin Extra-Arth Plus-Izomlazító olaj)

11 885 Ft
Karcsú sziluett csomag (Guggul-Ezi Slim)

Karcsú sziluett csomag (Guggul-Ezi Slim)

9 400 Ft
Karcsú sziluett csomag dupla adag Ezi Slim-mel (1 Guggul -2 Ezi Slim)

Karcsú sziluett csomag dupla adag Ezi Slim-mel (1 Guggul -2 Ezi Slim)

12 430 Ft

Newsletter

Maradjunk kapcsolatban
Ha szeretnél rendszeresen hírt kapni újdonságainkról, aktuális akciókról, iratkozz fel a Garuda Ayurveda Hírlevélre.
Garuda Ayurveda

Garuda Trade Kft.

 • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Információk

 • Állásajánlatok
  Jelenleg nincs állásajánlatunk, de ha egészségtudatos és érdeklődik a tevékenységünk iránt, akkor kérjük küldje el önéletrajzát, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot megüresedett pozíció esetén.
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
© Garuda Trade Kft.
Site by Meraki.

Garuda | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.