x 
0 Ft

KOSÁR

Üres KosárPrevenció az állat- és humángyógyászatban 2022-ben

Prevenció az állat- és humángyógyászatban 2022-ben
| Garuda

 A mezőgazdaság hazánkban a GDP kb. 4 % -át teszi ki, ezen belül is az állattenyésztés fontos szerepet játszik a természeti erőforrásainkon alapuló megélhetésben. Azonban a mára már mindennapos szélsőséges időjáráson kívül súlyos problémát jelentenek az ágazatra nehezedő különböző állategészségügyi betegségek, mint pl. a madárinfluenza és sertéspestis időnkénti előretörése. Az alacsony termelői átadási árak, a termőtalajra nehezedő nyomás, a takarmányárak egekbe szökése összességében kihat a gazdaságok termelékenységére és alacsonyabb gazdasági megtérülést eredményez. A koronavírus járvány nem volt közvetlen negatív hatással a mezőgazdaság kibocsátására, hanem a HORECA szektor befulladása miatt, értékesítési nehézségekkel kellett szembenézni, ami a mai napig sem állt helyre teljesen.

Globális szinten a legfontosabb aggodalmak az élelmiszer- és energiabiztonságot érintik. Az éhezés és alultápláltság, a globális felmelegedés és a változó éghajlat, a gazdasági recesszió és a munkanélküliség, a növekvő népesség és a csökkenő természeti erőforrások veszélyeztetik túlélésünket. Mindezek közvetlenül vagy közvetve kapcsolódnak a termőtalajhoz és az állatok egészségéhez, a társadalmi kérdéseken kívül. Az elmúlt 200 évben a tudás, a tudomány és a technológia „innovatív ötletekkel” ötvözve hatalmas mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy az embereket, a társadalmakat és az országokat kiszabadítsák a szegénységből, az alultápláltságból, a betegségekből és a szenvedésekből, és javítsák az életszínvonalat.

Miért alkalmazzunk gyógynövényeket?

A humán gyógyászatban használt gyógynövények egyre nagyobb számban jelennek meg az állatgyógyászatban is mind a hobbiállatok, mind pedig a haszonállatoknak szánt takarmánykiegészítőkben. gyógyhatású készítményekben.

A fenti problémákra, a termelékenység növelésére és hosszútávon az egészségügyi státusz javítására nyújt természetes és fenntartható megoldást az egyik legrégebbi fennmaradt egészségügyi rendszer, az AYURVEDA, az „élet tudománya”. Az „Ayurveda” szó két szanszkrit szóból származik: „Ayur” - Élet és „Veda” - Tudás. A szó összeállítása azt jelenti, hogy „az élet ismerete”.

Az Ayurveda egy olyan rendszer, amely elősegíti az egészség megőrzését. Lényegében az Ajurveda az idők kezdete óta létezik, mert az élőlényeket mindig a természet törvényei irányították. Ez a tudás kincsesház egyedülálló. Természetes, biztonságos és nem mérgező - mind a termelők, mind a fogyasztók számára előnyös. Ennek során a környezetet is kíméli. Nem csoda, hogy ma, a vegyi anyagok és szintetikus termékek korában ez a rendszer kiemelkedik azzal, hogy hatékony, fenntartható és környezetbarát tulajdonságokat kínál a holisztikus egészségügyi ellátáshoz.

A meggyőző eredményeiről világszerte elismert és alkalmazott gyógyászat alapelveinek alkalmazása az állatgyógyászatban azt jelenti, hogy az állatorvosok részére olyan természetes gyógyhatású készítmények széles választékát kínáljuk, melyek lehetővé teszik az állatállományban jelentkező egészségügyi problémák széles körének környezetbarát és gazdaságos megoldását.

Az ayurvedikus állatgyógyászati készítmények termé­sze­tes alapanyagokból (gyógynövényekből és ásványokból) készülnek, mesterséges hozam­foko­zókat nem tartal­maznak, nullanapos várakozási idejűek. A magasabb terme­lékenység, jövedelmezőség mellett elősegítik a gyógyszerhasználat jelentős csökkentését, a fogyasztó­védelmi és kör­­nye­zetvédelmi, valamint európai uniós előírások betartását. A ké­­szít­mények előnyösen alkalmazhatóak mind nagyüzemben, mind háztáji vagy bio­­gazdálkodásban. Az ayurvedikus készítményekkel kezelt állatok kiváló minőségű hús- és tej-készítmények alapanyagául szolgálnak. A készítmények hatékonyságát számos telepi vizsgálat bizonyítja. 

Az Ayurveda szerint a betegségek legtöbbször kedvezőtlen környezeti hatásokból adódnak: nem a fajnak megfelelő tartási körülmények, helytelen bánásmód, az állat természetes igényeinek elnyomása, stressz, trauma. Az ayurvedikus gyógyászat célja e kedvezőtlen környezeti hatások termelékenységre káros hatásainak csökkentése vagy kiküszöbölése, a fajtaspecifikus genetikai adottságok minél jobb kiaknázása. 

A gyógynövény- és ásványianyag-alapú gyógyászat, természetes módszereit világszerte hatékonyan alkalmazzák az egészségmegőrzésben, a gyógyításban és a rehabilitációban, hazánkban 1997 óta hivatalos gyógyászati mód. Manapság egyre többen felismerik azt, hogy egészségünk megőrzése vagy helyreállítása hosszú távon természetes módszerekkel, és mind a testi, lelki és szellemi szükségletek figyelembevételével történhet.

Célunk az Ayurveda átfogó életszemléletének átadása a humán- és állategészségügyben dolgozó magyar szakemberek és a lakosság minél szélesebb köre számára, mely hatékony eszközöket ad azok kezébe, akik valóban tenni akarnak egészségük megőrzése érdekében.

Intenzív K + F program eredményeként számos egyedi terméket és megoldást fejlesztettünk ki különféle állategészségügyi problémákra. Minden termék szigorú minőségellenőrzési teszteken megy keresztül. Az Ayurvet gyártócégünk nagy hangsúlyt fektet a különböző gyógynövények megfelelő kiválasztására, tudományos feldolgozására és hatékonyságának értékelésére. Az egyes gyógynövények toxikológiai és farmakológiai profiljait alaposan dokumentálják, mielőtt a készítményekbe kerülnek. Kutatólaboratóriumai a kutatáshoz szükséges legmodernebb műszerekkel vannak felszerelve. A különböző háttérrel rendelkező és speciális területekre szakosodott tudósok alkotják a K + F csapatot. A K + F program a gyógynövények megőrzési és szaporítási módszerein is dolgozik, amelyek célja természetes tulajdonságaik és a kívánt minőség megőrzése.

Az Ayurvet termékek a cég európai uniós GMP+ tanúsítvánnyal, ISO 9001:2000-minősítéssel és 21. századi technológiával rendelkező üzemében készülnek. A készítményeket világszerte több mint 30 országban forgalmazzák.

Az egyedülálló, több mint 750 klinikai vizsgálat, publikáció nemzeti és nemzetközi újságokban, valamint több mint 100 Ph.D. diplomamunka igazolja a készítmények hatékonyságát. Hazai állatorvosi és agráregyetemek kiegészítő gyógyászat fakultációjában a tananyag része.

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy átfogó ismereteket nyújtsunk az alternatív fenntartható lehetőségekről, innovációkról A hazai és európai haszonállattartó telepeknél számos és egyre növekvő számban építettünk ki hosszú távú partnerséget, szakmai együttműködést, és segíthettük őket termelési költségeik csökkentésében, hatékonyságuk növelésében.

 

Kérdés esetén, vagy egyedi promóciós ajánlatokért kérjük, hogy keressenek elérhetőségeink valamelyikén! 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Népszerű termékek

BIO ATKA csomag hozamfokozóval (Dermanyguard, Superliv, Stresroak itatófolyadék)

BIO ATKA csomag hozamfokozóval (Dermanyguard, Superliv, Stresroak itatófolyadék)

19 100 Ft
Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women, Zest Men, Vita Jam )

Családi multi-gyógynövény csomag (Zest Women, Zest Men, Vita Jam )

13 190 Ft
DABUR Vita Jam 500g + még egy ajándékba

DABUR Vita Jam 500g + még egy ajándékba

5 340 Ft
DERMANYGUARD vitaminnal csomag (Dermanyguard és Ayucee itatófolyadék)

DERMANYGUARD vitaminnal csomag (Dermanyguard és Ayucee itatófolyadék)

9 900 Ft
Dia csomag (Diabet Guard, Dia tea)

Dia csomag (Diabet Guard, Dia tea)

5 820 Ft
Egészséges, dús haj csomag (Spirulina, Wild Cactus Sampon)

Egészséges, dús haj csomag (Spirulina, Wild Cactus Sampon)

5 625 Ft
Erő és biztonság csomag (G.A. Shilajit, Neem szappan, Neem fogkrém)

Erő és biztonság csomag (G.A. Shilajit, Neem szappan, Neem fogkrém)

7 820 Ft
Immunerősítő csomag (Ashwagandha, Vita Jam)

Immunerősítő csomag (Ashwagandha, Vita Jam)

9 765 Ft
ÍZÜLETEK VÉDELME CSOMAG

ÍZÜLETEK VÉDELME CSOMAG

10 590 Ft

Newsletter

Maradjunk kapcsolatban
Ha szeretnél rendszeresen hírt kapni újdonságainkról, aktuális akciókról, iratkozz fel a Garuda Ayurveda Hírlevélre.
Garuda Ayurveda

Garuda Trade Kft.

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Információk

  • Állásajánlatok
    Jelenleg nincs állásajánlatunk, de ha egészségtudatos és érdeklődik a tevékenységünk iránt, akkor kérjük küldje el önéletrajzát, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot megüresedett pozíció esetén.
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
© Garuda Trade Kft.
Site by Meraki.

Garuda | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.