Az Ayurveda szerint, ennek az egyik leghatékonyabb módszere, hogyha az életmódváltásunkat - ami vegyes, friss zöldségekben gazdag egészséges étrendet, magas folyadékbevitelt és napi rendszeres mozgást, jógát jelent-, kiegészítjük klasszikus indiai gyógynövények fogyasztásával. A Guggul (Commiphora mukul), a Haritaki (Terminalia chebula), a Kalimarich (Piper nigrum) és a Punarnava (Boerhaavia diffusa) együttes szinergikus hatása hatékonyan csökkentheti a szervezet felesleges zsírmennyiségét, egyúttal gátolja a szénhidrátok zsírrá alakulását. Ezek a gyógynövények természetesen csökkentik az étvágyat, a koleszterin-és triglycerid szintet, fokozzák az anyagcsere folyamatokat és támogatják a szív egészséges működését. Valamint ajánljuk az indiai útifű korpa fogyasztását, amely a magas rosttartalmánál fogva többszörösére duzzad a gyomor bélrendszerében és csökkenti az étvágyat.